tisdag 31 augusti 2010

the stupidity

No drug, not even alcohol, causes the fundamental ills of society. If we're looking for the source of our troubles, we shouldn't test people for drugs, we should test them for stupidity, ignorance, greed and love of power.

- PJ O'Rourke

tisdag 31 augusti

hej bloggdagboken. idag ringde mobilalarmet klockan tio. tio över tio gick jag upp och kissade. sedan gjorde jag frukost med löskokt ägg, två rostade mackor och snabbkaffe med mjölk. detta åt jag i sängen medan jag såg avsnitt 135 och 136 av naruto shippuuden. innan avsnitt 137 gick jag tillbaka till köket och hällde på lite mer mjölk i kaffet för det var för starkt, och fixade en skål med yoghurt och små bitar av knäckebröd i. avsnitt 137 var bra, äntligen fick jag se itachi och sasuke slåss. nu ska jag se avsnitt 138 och några stycken till innan jag ska gå och jobba vid fyra. när jag har slutat klockan ett i natt ska jag hem till bror johan och spela spel. linus skulle nog också komma dit, han ville spela dominion. det vill jag med. måste bara komma ihåg att ta med mig några fula kläder att byta om till efter jobbet.

hej då!

fredag 27 augusti 2010

america, fuck yeah

när jag var liten tyckte jag det var roligt att skriva ihop L och I när jag skrev mitt namn för det ser ut som att det står USA då. snacka om att ha koll på sånt som var coolt när man var åtta 1998. *not*

lördag 21 augusti 2010

idag:






och nu drar jag till jobbet för att kränga cheezburgers till fulla tonåringar.

fredag 20 augusti 2010

och smaklig måltid

poupeegirl är överbelastat. chrome översätter från japanska åt mig:

För närvarande tillgång till Pupegaru upptagen mycket.

Jag är ledsen. För närvarandePupegaruhar tillgång till mycket folk.

Vänta ett par timmar efter igenPupegaruså tack för att få tillgång till och smaklig måltid.
Vi ber om ursäkt för besväret, tack vänligt.


jag tycker det är så fint att en liten person börjar med att säga att den är ledsen.

Nu är det malmöfestival och jag måste ta på mig nåt tjusigt.

en dagens, fast inte som i dagens outfit utan som i dagens lista

Dagens humör: tvingat lugn, egentligen stressad
Dagens borde: planera kommande skift på jobbet
Dagens frisyr: väldigt uppsatt
Dagens klädsel: burgerkingskjorta och burgerkingbyxor
Dagens planer: äta en muffin, se på sailor moon, sova
Dagens materiella önskan: fritid
Dagens längtan: december
Dagens fundering: är det värt det?
Dagens beroende: sprite
Dagens tråkigaste: räkna kassor som diffar tvåhundra spänn
Dagens personer: bara jobbrelaterade
Dagens irritation: färglös skrivare
Dagens låt: hela denna. lätt att låtsas vara lugn då.

lisa is list-ig

listor gillar jag. listor är typ det bästa som finns. inköpslistor, listor över livet, planeringslistor, kompislistor, dagens-listor, spellistor, gillar-listor, listor över kläder jag äger, matlistor, listor över böcker jag läst, listor över böcker jag vill läsa, filmlistor och listor med saker man kan göra soliga dagar. OSV!!!!! när jag hämtade hem min vinterjacka från louise häromdagen hittade jag en inköpslista från min första malmövinter i en ficka. minns när jag gick och handlade det där, det blev ingen potatis. 531:- var väl min budget, måste varit en rik dag.




torsdag 19 augusti 2010

mor och far

igår satt jag hemma hos louise och språkade. jag hade det mycket bra. vi pratade om våra föräldrar och hur de blir mindre och mindre som ens föräldrar och mer som vuxna människor när man har flyttat hemifrån. det är skönt. tänker ofta på saker som är typiska för mamma och pappa. tex att det inte finns några bilder från min student är pappas fel på ett väldigt typiskt pappasätt. mamma hade med sin kamera in till kalmar där jag tog studenten, pappa hade också med sin. när de lämnar bilen (det här har jag fått berättat alltså) frågar mamma pappa om hon ska ta med sin kamera eller om hon kan lämna den om han tar med sin. pappa säger att han tar med sin och så lämnar mamma sin kamera i bilen. och så blir det inga bilder för pappa glömmer ju kameran. idag är jag lite bitter över det. jag var fin på min student, jag hade velat ha lite bilder. det är inte var dag man är fin och tar studenten ju.

Det här är ändå jag, på studentkvällen. vi dansade på söderport där martin spelade skivor. det var strålande. och jag finns på bild. 2008 var det här.

tisdag 17 augusti 2010

ten inches

sommaren 2008 köpte jag en dator för tiotusen spänn för mina sparpengar. sommaren 2009 dog den, ungefär en månad efter att garantin hade gått ut. nu är min dator en rosa mini-pc på 10,1" från samsung. längtar efter en stationär dator en dag, men palla skaffa en nu när jag flyttar minst två gånger om året lixx. liten dator är bra dator också. och jag kan se på film fastän allt är väldigt litet.









1 500 days of summer, 2 resan till melonia, 3 american psycho, 4+5 naruto shippuden, 6 stand by me, 7 sailor moon

söndag 15 augusti 2010

what friends are for

idag gick jag hem till en vän och såg en film på tv, med reklamavbrott och allt. vi gick till köket och tog en cigg när det var reklam, men fick alltid fimpa efter halva för filmen började igen, sämst. när jag bodde hemma på öland såg jag ofta film på tv. då använde jag första reklampausen till att springa ner till köket, sätta på tevatten, poppa popcorn i micron och pluppa i en tekula med grön chai i en tekopp. hälla upp popcorn, salta, hälla på vatten som precis kokat upp i kopp och springa upp med kopp och popcornskål till tvn. kom alltid tillbaka precis när filmen började igen. that's what reklampaus is for.

(mer från idag: jag välte ner ett vinglas i golvet, min vän fick glas i hälen och det började blöda som tusan, jag rusade ner till golvet och fångade upp blodet som rann. hade en amerikansk vän där med och vi pratar mest engelska när han är med så jag fick tillfället att säga "I'm covered in your blood". coolt och värt.)

fredag 13 augusti 2010

I'll say what you wanna hear

Hur många är brukligt att man ligger med i sin egen säng innan man byter lakan?