lördag 29 januari 2011

ROFLOL!

först trycker du på play här och tittar på den jättavackra fågeln stortrapp. great bustard heter den på engelska, otis tarda på latin. sjukt tjusig fågel, den kan spärra upp fjädrarna som en tok. väldigt fint.




när du har tittat en liten stund kan du klicka HÄR, och sen på playknappen en liten bit ner på sidan så får du höra hur den låter.
SKOJISFÅGEL!!! (fast allt är på riktigt)


EDIT: junglewalk funkar inte, men HÄR går det att ladda ner fågelsången som mp4. värt, promisss.

________________________


__________________________________________

fredag 28 januari 2011

sagan om de tre små oliverna




med signaturmelodi såklart: la petite olive.
det var väl egentligen inte så små oliver, de var ganska stora. montana, du vet, dom grekiska. svingoda. åt tre till innan jag tänkte att det hade blivit dags för lunch.

torsdag 27 januari 2011

gullfull



grejer som misslyckades idag:
byta pappas bok i bokhandeln
köpa spel
köpa nya, hela, smala skosnören
handla mat åt pappa
lämna in grejer till kupan
laga mat (tänkte kul med ägg i pastasås. facit säger inte kul med ägg i pastasås.)

grejer som lyckades:
köpte skitfint tyskt scrabble till mamma. hon blev glad.

onsdag 26 januari 2011

hundjobb

alltså.. nej va bra nu känner jag mig nog inte alls dummare för att jag lägger ner tid på dåliga facebookspel.



*tumme upp*

om DU vill titta kan du klicka här och berätta hur det slutar för jag kollade inte klart.

ha can call me a flower if he wants to, i don't mind.

måndag 24 januari 2011

en miljon hit och dit

jag vet inte hur stort det här var i övriga världen, men Timbuktu upptäckte ju för ett tag sen att han blitt av med ett par miljoner och började luska på vart de tagit vägen. sen kom det fram att en massa andra svenska band har blivit bestulna och nu står det att tambourine studios (som har spelat in skivor med en himla massa svenska band) verkar vara boven i dramat, och de är lite skojiga och säger att pengarna som är borta för nån bara har lånats ut till nåt annat band. I ALLA FALL. det jag ville komma fram till:
timbuktu upptäcker att pengar är borta. han stämmer bland andra The hives, som i sin tur också har blivit av med en himla massa pengar, och stämmer timbuktu tillbaka! som att dom leker kull! timbuktu stämmer också the ark, europe, weeping willows och soundtrack of our lives och det här tycker jag är väldigt roligt, att han stämmer band istället för nån med ekonomiskt ansvar. som att typ magnus carlson, jeppson och howlin' pelle en dag ba "kom så skimmar vi nåns kort! ja! vems? jason, han är en ettrig och jobbig jävel, vi tar några miljoner från han"

fast jag vet inte, det kanske är så här det går till. jag tycker i alla fall att det låter fånigt.


är inte han längst åt höger lik justin timberlake?

söndag 23 januari 2011

meow

süntag

och eftersom det är söndag idag var det lördag igår. jag och louise skulle hänga på söderport men vi hade inga biljetter och då fick vi inte komma in. så fånigt, tyckte vi och drack öl på km istället och såg varandra djupt i ögonen. typ. ville iaf inte se nån annan där, km är hemskt. på km är man arton år och ramlar och pratar kalmaritiska och säger dumma saker om tjejer och människor och världen. försökte tänka att det bara var louise och jag där. och att vi inte var på km.

idag jämför jag biljettpriser. hoppas att mitt ica maestrokort kommer imorgon så jag kan köpa biljettsatan. så att jag kan ansöka om visum och känna att jag är på väg.

fredag 21 januari 2011

"det kanske är lite puckat, men jag försöker att lita på folk"



en dag i förra veckan satt jag och väntade på pizza på möllans bästa pizzeria. pizzan blev tillslut lite kall för det kom upp så himla viktiga grejer att prata om. åt upp pizzan tillsammans med henette sen, vi delade kronärtskockorna lika.

onsdag 19 januari 2011

there and back again

jag for till malmö. söp stenhårt i tio dagar och återvände till öland för att sova. pappa klagar på att jag inte har tagit in ved.
kan fortfarande inte kommunicera med mina föräldrar, trodde att vi alla hade mognat och fått nåt slags nytt intresse för varandra men allt är precis som förut. fast jag vet ju vilket bröd mamma vill ha, och hur hon vill ha sitt kaffe och i vilken kopp men hon har ingen aning om vad jag tycker om.
jag är så trött. vill åka till indien. siktar på ett datum om en månad. det är alldeles för jävla lång tid, en månad. imorgon ska jag ringa samtal, kanske kan komma iväg tidigare. just nu får det kosta vad det vill känner jag.

måndag 3 januari 2011

alla tiders ö

om du har varit på öland på sommaren har det kanske sett ut så här ungefär:



men nu är det vinter och kan du inte föreställa dig hur det ser ut får du en liten fingervisning:



och det är ju inte så att det slutar blåsa bara för att det kommer snö. solen och vindarnas ö tappar sol och hittar snö. det är inte något för svaga typer! öland på vintern är en pärs som bara de allra starkaste överlever. survival of the fittest. ensam är stark. lämna de svaga bakom och rädda dig själv.
kom hit om du vågar.

söndag 2 januari 2011

style



mjukisbyxor: nike från högstadiet
tröja: h&m från samma period

lördag 1 januari 2011

fett nytt år






































nyårsaafton 2010-2011. jag har i ett par dagar mest legat i sängen och snorat ner mina lakan. men nyår är fest och då korkar vi upp en calvados och lägger maurice ravel på skivspelaren. petar in en pinne i brasan, citerar bellman och povel ramel och har det jävligt gött.