fredag 29 april 2011

education

kanske minst en gang om dagen far jag fragan om vad jag pysslar med hemma. svarar att jag inte gor nagonting, att jag slutade mitt jobb och akte hit. och sa fragar de vad jag ska gora nar jag kommer hem, och jag svarar att jag kanske skaffar ett jobb, eller borjar plugga igen. for nar man studerar i sverige, forklarar jag, da far man betalt. "hm!" sager de och ser ut som att de inte riktigt forstar vad jag menar.
ibland lar jag ut skillnaden mellan switzerland och sweden, och att det inte finns nagot som heter swederland. lite gratis utbildning kan jag ju i alla fall ge de sma liven.

torsdag 28 april 2011

baby blue



det har ar bundi. har ar jag nu. mycket apor i tradgarden (mitt guesthouse har en skuggig tradgard med en gunga, apor och ekorrar) och mycket sol om dagarna. igar kopte jag tretti meter tygband for femhundra rupees. fett vart. inte omojligt att det blir mer idag. fast egentligen ar jag trott pa att kopa saker, det ar en sa sjuk grej att sysselsatta sig med. men sa latt hant. materialism ar roligt.

tisdag 26 april 2011

ett par dagar har och ett par dagar dar

nu har jag gjort agra nagra dagar. atit sjukt god israelisk mat som On lagade pa stormkok. ikvall aker jag till bundi. skont att vara ute och rora pa sig igen. saknar inte varanasi namnvart just nu. men snart vill jag upp i bergen.

onsdag 20 april 2011

husmusen

en liten mus kilade just upp for en sladd och forsvann in i ett hal uppe vid taket. hej hej!
om nagra minuter ska jag traska ner till assi ghat och leta reda pa en couch surfare som jag bestamt traff med. ar inte sa himla pepp, han har varit ratt tjatig och dryg och verkat lite puckad pa alla sms han har skickat. men efter en chai kanske han har fatt nog av mig och jag kan ga hem till alla japanerna pa mitt guest house.

tisdag 19 april 2011

I told every little star just how sweet I think you are, why haven't I told you?

what can I get for ten dollar? anything you want
is there life on mars? no
didn't I blow your mind this time? my mind is intact
did you give the world some love today? I sure did! just had breakfast with my lovely little post cardselling friend barkha
won't you let me walk you home from school? yes I would, you can meet me at the pool
what have I done to deserve this? here I draw a blank
who let the dogs out? the dogs've always been out
so can we take the next hour and talk about me? sounds lovely, but no
are birthdays happy? if you make them
why don't you try to live alone? don't want to, don't need to
is this what you wanted? for the moment, yes

måndag 18 april 2011

den goda dagen

idag tror jag att alla snalla indier bestamde sig for att rikta in sig pa mig och vara snalla mot mig hela dagen. inte en elaking sa langt ogat kan na.
och nu ar pablo (tiger) pa vag mot sverige. han ska aka bat. och jag ska hem och vila for nu ar jag trott. hej och ha!

fredag 15 april 2011

hojtar, visslar och svar

born in the usa

sitter och frukostsurfar som jag brukar. klockan ar snart halv elva. bredvid mig sitter en frustrerad amerikan som ar trott pa indiska datorer. jag forstar honom, men jag tycker att han far skylla sig sjalv nar han inte ens kan Ctrl + C,V. han suckar hela tiden. eller hummar. svinjobbig. hjalpte honom i borjan men nu efter en halvtimme vill jag sla in hans fula cowboyhatt i skallen pa honom.
om en timme ska jag till mosken nere vid ganges och hoppas pa att fa vara med pa fredagsbonen. sen ska jag posta ett vykort till louise, for det kom inte med i forsta omgangen vykort. vykort ar viktigt och kul. gillar vykort. vykort, vilket fint ord forresten. vy-kort.

tisdag 12 april 2011

fran min dagbok 11 april

Kom pa vem mr Land Lord ar lik. nar jag ater med honom kanner jag mig som Madonna i Dick Tracy, nar hon sitter och ser pa nar hennes chef ater musslor. Det ar fan inte nagon komplimang.
Idag hatar jag indien. jag hatar mannen som tuggar tobak och ser ut som idioter. jag hatar att de spottar ut sin ackliga tobak pa gatan och att jag maste akta mig for att inte kliva i det roda slemmet. hatar att de aker motorcykel med sina sma barn. jag blir ledsen och vemodig nar jag ser sma sota barn dansa pa gatan for jag tanker att dom kommer vaxa upp sa fort och bli sma svin dom ocksa. tioariga pojkar som skriker sexy girl efter turister. hatar det eviga tutandet. hatar att polisen ar korrupt. hatar att hundvalpar ligger och dor pa gatan. hatar att de badar i samma flod de kastar ner lik i. hatar att kvinnor inte vill prata med mig. hatar att man vill prata med mig. forbannad pa mr land lord. han ar svin. saklart. jag maste sluta ga langs de stora gatorna, det ar da jag blir sa har arg. hittade tillbaka till affaren dar jag vill kopa tiger men den var stangd. inlast tiger. bjorn och jag at sushi idag. egentligen var det en stralande dag till jag gav mig ut for att jaga tiger. forutom mr land lord da, han var jag arg pa redan i morse. nu orkar jag inte gora mer. klockan ar snart sex och jag call it a day. imorgon maste jag gora massor. nu blir det klementin.
LITE LITE LITE senare: hoppade klementin och tog och cigg istallet. nu lyssnar jag pa sweden's finest (tommy korberg) och ser ljusare pa saker. top3 bra saker idag:
1. sushi
2. killen pa megu cafe sprang efter mig med min tandare som jag glomt
3. en indisk man ropade "hallo! konnichi wa!" efter mig

söndag 10 april 2011

risa to moshimasu

jag har sa konstiga saker for mig har borta i india.
jag har leggings.
jag har haremsbyxor.
det hander att jag tackar nej till ol.
jag gar upp klockan sex pa morgonen.
jag har mest haret i fula (men praktiska) frisyrer.
jag undviker att prata med man.
jag hatar apor.

framfor allt sa hatar jag apor.
jag ar fortfarande lisa. maste ju komma ihag det.

lördag 9 april 2011

en morgon vid ganges

gick upp klockan sju och tog en promenad langs ghaterna nere vid ganges. strosade upp till stan och tankte att jag skulle hitta ratt vag in till huvudgatan, men jag fattar fortfarande verkligen inte hur varanasi ar uppbyggt sa jag vande och gick ner mot floden igen. hamnade precis pa den lilla "burning ghat" och fick se dagens forsta doda kropp. sen at jag frukost.

forsoker boka om min flygbiljett hem, det gar inte sa bra. far kopa en ny i varsta fall. forsta juni har jag tankt fara hemat. men mycket ska goras innan dess och nasta stopp ska bli agra har jag tankt. sitter och koper tagbiljetter nu, lyxar till det med sittplats och AC den har gangen. 700 rupees. lyx lyx lyx!

fredag 1 april 2011

21



min tjugoettårsdag spenderade jag mest i en buss på gropiga indiska landsvägar, ganska mycket på en hård bänk på ett indiskt tåg och lite på ett roof top i varanasi med utsikt över ganges.