torsdag 11 augusti 2011

en smärre novell om de senaste dagarna:först en senap- och äggmacka. kaffe och cigg på det. se ett avsnitt monster, är på nummer 56 nu, inte mkt kvar att se! så jävla jävla jävla bra är det. håller mig och ser max två avsnitt om dagen. vill inte att det ska ta slut men längtar ändå ihjäl mig efter att få veta hur det slutar. eh ja som det brukar vara med bra serier och böcker. alla vet.


men urkult då! urkult 2011 - den mest ångestbefriade festivalen någonsin. regn och grått och kallt och jag sov i min lilla sovsäck utan liggunderlag och kudde. och ändå var allt så himla bra. konstigt det där.
fick vila upp mig två dagar i nordingrå hemma hos per. klappa en mjuk hund och kolla på kunskapskanalen och ta bilen ner till bönhamn. se på stora tuffa vågor mot klippor. äta en smörgås översvämmad av kantraller. på den nivån alltså!
i onsdags ställde jag mig vid e4an och sträckte upp tummen i vädret. fick efter nån timme lift med en finsk man som skulle ner till stockholm för att bygga på en arena bredvid globen. han kunde inte mkt svenska men på vägen ner kunde han peka på flera broar som han byggt. sen blev jag avsläppt på Willys nånstans söder om stockholm. åt min matsäcksmacka bakom en container.
sen plockade en man upp mig som kunde ta mig till huddinge. han tipsade mig om att ta en buss till kungens kurva och ställa mig vid en mack. och så gjorde jag. buss 140 om jag inte minns fel. men den gick inte riktigt ända fram! så jag frågade busschauffören om nån bensinstation längs e4an, där folk kör söderut ifrån. han skulle precis ta rast, sa han, så han skjutsade ut mig till statoil mittemot ikea. och där satt jag vid utfarten i nära nog två timmar. en kvinna kom fram och ville ge mig pengar. (tog inte emot.)
till slut fick jag skjuts av en vänlig man från piteå som skulle till nyköping. vi satt och lyssnade på karlavagnen och pratade om vägarbeten, norrland, nyhetsflöden, kina och sånt. när vi kom till nyköping körde vi runt en stund och letade (åh vänliga man!) efter något bra ställe för mig att stå på. det blev en bensinstation som skulle stänga om en timme. vi tog en cigg ihop och sen åkte han iväg.
stod på en jävla massa olika ställen där i utkanten av nyköping men fick inte nån skjuts på en och en halv timme, så då slog jag upp tältet vid en parkeringsplats. sov ganska dåligt. klev upp klockan nio. första bilen som stannade den dagen var en röd pontiac, var sjukt nära på att åka tillbaka till stockholm bara för att få åka i den. men det gjorde jag inte.
en budkille gav mig skjuts till norrköpings centralstation. och då gav jag upp och la 350 spänn på en tågbiljett. fick sitta bredvid en butter tonåring som luktade ko och svett. liftade sammanlagt 80 mil. kände mig lite misslyckad som till slut använde mig av kollektivtrafiken, men jag kom i alla fall hem till malmö, och det var ju lite det som var målet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar