lördag 24 september 2011

utan internet i två dagar försmäktar vi på denna ö

jag har varit utan internet i ett par dagar. nickokickar nu av att ha suttit hela morgonen och fotat mig själv när jag röker. övade på att göra rökringar tidigare, nickokick då med. hatar nickokick. men det är typ världens roligaste ord att säga.
skulle bara säga det. och att jag ska dricka öl med maja nu.



i morgonens pyjamas



i kläderna och frisyren för stunden

torsdag 22 september 2011

quiz på mässingshornet ikväll, igen. kom inte på pallen, igen.




EDIT FEM MINUTER SENARE:

men alltså så kan jag inte avsluta en annars ganska strålande dag. jag sover över i kirseberg och gosar med maxine hela natten och så säger vi såhär:

tisdag 20 september 2011

put the lime in the coconut and drink 'em both together osv

jag lyssnar på harry nilsson idag!





tog tio gb musik hemifrån bror johan häromdagen, bland annat harry nilsson, american psycho soundtrack, zelda soundtrack, michael jackson, donnie darko soundtrack, sébastien tellier, nina simone, smk och pizzicato five. min hårddisk har varit och är fortfarande ganska svältfödd på musik. kan inte förlita mig på spotify längre, måste skaffa en en bred musiksamling. börjar med dessa.

tyvärr ser det ut såhär också:



har ingen annan hårddisk, ska köpa en fräck portabel historia men har inte råd nu. musiksamlingen får hålla sig lite. (C:) och (D:) tröttar ut min dator, hade den kunnat hacka och puttra hade den gjort det nu.



annars så sitter jag och läser om tove jansson och väntar på att tiden ska gå. det gör den.

måndag 19 september 2011

en ny grej

jag har fått en cykel! har cyklat superfort till lorensborg genom pildammsparken både en och två gånger. en silvrig puch är det, jag ska fota! den har rest ända från öland. jag ska inte resa, jag ska sitta stilla resten av dan.

lördag 17 september 2011

en filt hos mig



här är jag nu. och jag ska sova.
det känns lite såhär:

torsdag 15 september 2011

:(

en stor skål med potatismos och lingonsylt



kanske det bästa jag vet. med lite extra salt och en klick smör. det finns bilder på mig med mat i mun också men jag tänker att nån kanske blir äcklad. och jag vill inte att någon ska bli äcklad av potatismos och lingonsylt för det är fan bäst.

onsdag 14 september 2011

kaffe

hemma klockan tio, en rostad macka och kaffe. har hunnit landa innan jobbet. man kan säga jobbet även om man bor i malmö och ska säga jobb. jag ska till jobbet om en stund.

tisdag 13 september 2011

sinnesnärvaro

ibland, tex ikväll undrar jag om jag är bara dum i huvet eller bara onykter. men vad spelar det för roll egentligen?

jag är så jävla trevlig.

måndag 12 september 2011

nu knäcker vi



idag har jag ätit nudlar med currysmak. nu ska jag dricka öl. livet är så lätt ibland trots att man är fattig och förvirrad.

söndag 11 september 2011

lördag 10 september 2011

min ö

idag fick jag läsa att EU säger att öland inte är en ö.

jag är uppvuxen på öland, har bott där i arton år. har sett det mesta av ön både en och två gånger. jag har åkt bil runt hela öland och kan försäkra att det är vatten överallt. ölandsbron är 13 meter bred och är alltså det enda som sitter ihop med fastlandet sverige. resterande kuststräcka är 483 meter. och det känns fett mycket som en ö. dessutom tar det en och en halv timme att nå bron om du kör från nabbelund på norra öland.
i gårdby (ser förresten att wiki har kvar mitt lilla tillägg om eksgården, samma formulering som jag skrev när jag var tio eller så), där jag bodde förritin går bussarna till kalmar tre gånger om dagen (7, 8 och nån på eftermiddagen, typ kl 16) på vardagarna, noll bussar på helgen, känns väldigt mycket som en isolerad ö. på vintern när det stormar blir man insnöad. bron stängs av när det blåser för mycket. då kommer man ingenstans utan är fast på ön. ÖN!!! KLART ÖLAND ÄR EN Ö! FFS!


en ganska mild vinter på sydöstra öland

ljud

jag vet inte vad jag har gjort för fel men mina högtalare låter pyton. usch vad ledsen jag är. och sladdarna ger mig bara stötar som om de straffar mig för att jag försöker lösa nåt jag egentligen inte kan. jefla skit.

kaffe och cigg. inte glad men helt okej.

fredag 9 september 2011

vad är det för dag idag?


http://isitfriday.biz/



fast jag iofs tror att det här var en lördag för fyra år sen, i brist på annat ger jag det som hade kunnat vara en fredag:

fru kost



har ingen kanel men en gnutta socker är okej det med. måste köpa mera mjölk idag.

torsdag 8 september 2011

två små rara ägg och kaffe med mjölk

1.
2.


"Tänk vilken fin och finurlig matförpackning hönan ger oss i ägget! I ett skal, med den allra raraste runda form, ligger vitan och gulan så väl inneslutna."

Min kok-bak-bok för barn, 1955

idag är det torsdag



hej här ligger jag i soffan och känner mig svullen och glansig i hyn. kliar mig i skrevet och pillar på finnar, petar i näsan och fiser.
ställde inget alarm igårkväll för jag tänkte att jag skulle sova länge. vaknade halv åtta och drack upp vaniljyoghurten som jag inte är säker på var min men nu är den slut i alla fall så nu är den ingens. jag har sett ett par avsnitt av Lucky star, verkar vara helflummig. nu kollar jag arrested development, snart slut. hu! oj vad kul jag har. bra bakis idag.

igår var vi på quiz men det orkar jag inte prata om. sen blev jag full och det orkar jag inte heller prata om. men fota med webcam,, det orkar jag!





tisdag 6 september 2011

om en avocado för exakt två år sedan



det blev en jättefin liten avocadopinne med stora gröna löv på. såsmåningom planterade jag den från sitt vattenglas till en kruka med jord som jag fick av kusin emma.
pratade med mamma i telefon om den där häromdagen. den är bara en pinne nu, alla löv är borta och den ser tydligen hemskt ledsen ut. hoppas att den tar igen sig. det är hundra mil emellan oss och jag kan inte göra något för att hjälpa till. tur att mamma är där.

anime + räv

har fått två bloggbesök via en google search på "anime räv". bildgooglar "anime räv" och får upp den här bilden som träff nummer sju:



som jag har bloggat, fört in på world wide web. jag undrar hur många besökare jag fått om jag hade märkt den som hentai. eller porn, nudity. foxy.

hon brukar faktiskt ha kläder på sig (men är naken ganska ofta ändå nu när jag tänker efter).



eller naruto som kyuubi? sjukt sexig räv.


there is a war




jävlar vilket krig det var igår! staden som till slut gav 66 poäng, tror jag. satte in det mesta av min stab där men förlorade allt i slutändan. la mig i soffan och utövade självömkan en liten stund efter att sandra scorat. sen fick hon väl ändå vara värd det. drog in några futtiga poäng i slutet och slutade på sista plats. johan vann. sandra vann settlers seafarers. och sen vann johan på catan the cardgame trots att jag var ganska grym. igår var en förlust. det är ju inte som att jag spelar för att ha roligt.

men det var likförbannat sjukt roligt ändå. får se det som en lyckosam biverkning.



borsjtj'en (eh, borsjtj i bestämd form) hade iallafall stått utanför slaget och puttrat färdigt när spelet var över. en fantastisk borsjtj. med osötat vitt bröd till. jersey shore och south park på mtv. sen var jag tröstad och glad. somnade på nån småtimme och studsade upp klockan åtta för att gå hem till joel innan han skulle fara iväg. nyckelbyte. köpte mjölk. solen skiner! kaffe. cigg. nöjd:


söndag 4 september 2011

sovbakisångesten

igår var en strålande dag. träffade nästan alla mina favoritpersoner. drack mängder av öl. åt kräftor iförd kräfthatt. slutade på moriskan, gick hem av nån anledning som jag inte minns nu. somnade.

har sovit i natt. vaknade för en stund sen och fann mitt rum vara en gammal fest. nu är jag bara förbannad. hatar att sova. jag har missat en fest. för att jag låg och sov. det mest ovärdiga.




123

sömnbristen gör sig påmind. men den är inte avgörande.

har sovit åtta timmar sen i tisdags. jag älskar när jag kan hävda mig själv. I never sleep because sleep is a cousin to death.
osv

fredag 2 september 2011

forts. lite tider det senaste dygnet och i nuet

18.00 - 18.30: promenad hem
18.30 - 00.00: anime och pizza
00.00 - 07.00: brädspel
07.00 - xx.xx: ben & jerrys new york super fudge chunk

speedad som en råtta!

torsdag 1 september 2011

lite tider det senaste dygnet och i nuet


18.00 - 07.00: brädspel
07.00 - 08.00: tv-spel
08.00 - 11.00: sömn
11.00 - 11.05: tandborstning
11.05 - 11.30: bussåk
11.30 - 13.15: barndomsbästishäng
13.15 - 13.45: bussåk
13.45 - 14.30: smita in i sovande johans lägenhet och vänta på brädspelssällskap
14.30 - xx.xx: brädspel





vad ska vi göra sen?