onsdag 26 oktober 2011

paint it röd.

FATTA VAD JAG HAR LÄNGTAR EFTER DET HÄR! MERA FÄRG I HÅRET! JIHO! PENGAR FTW!


tumme upp!

måndag 24 oktober 2011

söndag 23 oktober 2011

färg och soppa

det luktar så härligt mycket färg i hallen nu. jag och björn har målat i ett par timmar. idag målade jag en klick brunt. det blir fint. har gjort en god soppa idag också. potatis, morot, lök, vitlök, pepparrot, citron. allt har jag fått till skänks. den andra soppan jag lagar i hela mitt liv. helt sjukt egentligen, älskar soppa. borde alltid göra soppa.

nu dricker jag upp björns kaffe och ikväll kanske vi målar lite grönt. imorgon kommer norgebesök.


11.10.23

lyssnar på folk som går förbi utanför mitt fönster. det är ganska roligt. jag hoppas att alla mår bra imorgon. och att ni får äta god bakismat. jag äter inte så god mat. idag gjorde jag en konstig alaska pollok-historia med fiskbuljong och spaghetti. inte särskilt god. men fisken och spaghettin var i små bitar så det var lätt att äta. sånt uppskattar jag när jag ser på japanskt samtidigt som jag äter och måste studera undertexer jämt. potatismos med lingonsylt och stuvade makaroner med ketchup är ju mina paradrätter.
ja.




fan. nu sitter (halvligger) jag här. hade verkligen tänkt gå och lägga mig för två timmar sen men jag blev kvar. har jobbat mycket idag. jag är trött. men natten är bra. hoppas jag inte sover så länge nu. snart. ska sova i sängen i natt. kvalitetssömn.

det känns lite som att jag yrar.

torsdag 20 oktober 2011

onsdag 19 oktober 2011

under tiden

planen idag var att göra soppa på rotfrukterna jag fick igår. men min ambitionsnivå har sjunkit sen jag gjorde dagens plan så nu ska jag dammsuga istället. ganska jobbigt det med. sitter här och väntar på energi så länge.


allmosor deluxe

en man kom just förbi och gav mig ett flak öl. mariestads. jag känner att jag klarar mig nu.

tisdag 18 oktober 2011

allmosor

jag skrev ett inlägg på Bortskänkes/Mottages/Bytes/Doneras-gruppen på facebook. "om någon har lite mat över tar jag jättegärna en brödbit eller så. lite potatis kanske. krossade tomater? allt ätbart är egentligen av intresse förutom kött (vissa principer får man hålla på även om man inte har några pengar). bor på möllan."
fick svinmycket svar! cyklade ut till augustenborg och lite längre ut, lassade cykelkorgen full av fisk och ris och buljong och hembakt bröd, potatis och morötter och pepparrot. sedan blev det ännu mer. kex och ramlösa och varma koppen och nudlar och spaghetti och kokos och mer fisk. har bland annat en hel torsk i frysen nu. har aldrig haft så här mycket mat. oj.
sen blev det en rolig diskussion i gruppen också. 85 kommentarer. en del tyckte att jag är dum i huvet som inte kan ta hand om pengar. en del kollade igenom mina facebookalbum och sa att jag supit bort hela min lön. haha.


paprika



mat




på riktigt! alltså fy fan vad glad jag blir! en del är så hemskt snälla. stekte upp en del gott och åt bröd till. hembakat av emma i augustenborg! NOM NOM NOM.

måndag 17 oktober 2011

lök på laxen


lax, salt, peppar, lök, ris och en klick uppvärmd cream cheese vitlök/örter från eldorado. man tager vad man haver. den här cream cheesen är skitäcklig på mackan men funkar uppenbarligen okej som sås. tur, hatar att slänga mat.
och förresten så har jag fisk för jag hittade fisk i frysen häromdagen, det var joels, fick ta. hurra!

så som landet ligger

17 cigaretter. 46 kronor på fickan (=19 cigg+1 kr). 8 dagar till lön. vatten är livets dryck.

söndag 16 oktober 2011

sinnehund

jag passar maxine (sinne) i ett par dagar. det här är lite av ett brev till lina, sinnes matte som är i indien just nu med ett par andra örtmans (min bror och brorsdotter). vi saknar er litegrann!
igår hängde vi hemma hos johan och sandra.



hade det ungefär maximalt mysigt.


såg på empire strikes back
och pussades




och idag har vi fikat med rebecca och ikväll ska vi äta fisk. puss och kram så länge från oss!

torsdag 13 oktober 2011

frukost

alltså


stekt gröt


med lingonsylt


så jävla gott.


idag vaknade jag kvart i åtta. det är sjukt vad tidigt jag vaknar när jag har druckit öl kvällen innan. det borde vara tvärt om kan jag tycka men det är ändå rätt praktiskt. idag ska jag jobba 11-18, längsta passet på länge. känns fett bra och jag ska äta spaghetti och qournfärssås till lunch. matlåda! (i påse, har ingen låda) hej hopp!

onsdag 12 oktober 2011

vissa nätter är bara för jävla bra trots att man nästan bara sov.

måndag 10 oktober 2011

människan


"...och det tar tid innan nya medier blir en integrerad del av vårt vardagliga liv - eller domesticeras. Telefonen var länge placerad vid ytterdörren, eftersom telefonsamtalen kom utifrån."

snodde den från en facebookstatus. har ingen källa.

frestelser

jag gick och köpte cigg. och en milko-choklad med hasselnötter. fan, det ingår inte i månadens budget. choklad alltså.

a och b

sydsvenskan skriver om att japan ger bort flygresor. men jag hittar inget på daily yomiuri online och inte på ett gäng relevanta googlesökningar. va fan sydsvenskan, KÄLLHÄNVISNING TACK!

ett definitivt steg

förresten så tog jag sista steget från sommar till höst idag, alldeles nyss, när jag stoppade in täcket i påslakanet.



helt okej mysigt. och den 10 oktober får jag nog säga att det var på tiden. nu omfamnar vi hösten, välkomnar den, gör det bästa av situationen, embrace your enemy osv

kompisar på pickwick pub

fredag 7 oktober 2011

stora c


alltså, jag har i alla fall ostbågar. te och ostbågar går inte alls ihop, ostbågar är för gott. särskilt dom här stora i guldpåse. bästa jävla bågen.

appropå att vara vuxen


fönstret mot vägen

har ont i halsen. det kan vara så att jag har rökt för många cigg. jag dricker te med honung ikväll. tycker inte om honung i te men för halsens skull så. för att väga upp honungsvattensmaken tar jag en cigg till. får göra så, det är fina med att vara vuxen. det ofina med att vara vuxen är att man måste arbeta för att få pengar. det har inte jag gjort så mycket det senaste dryga halvåret och med 32 kronor på kontot kan jag inte köpa öl. det räcker inte ens till ett paket cigg så det där med halsen löser sig väl själv om ett par dagar. det räcker inte heller till bio, sushi, höstjacka, cykellås, varma strumpor, resa till japan, kaffe, besök på vårdcentralen + tandläkaren, emmabodafestivalbiljett eller en fylla från systemet...
jag sitter alltså i fönstret, tittar på piffiga malmöiter (?) som ska på fest, och dricker te med honung ikväll. so long.


onsdag 5 oktober 2011

en viktig falafel från igår

skulle egentligen postat det här igår innan jag cyklade iväg till quiz och öl, men internet dog precis när jag laddat upp bilderna. iallafall; igår tog jag ett nyp i kragen och dammsög mitt golv. letade fram 35 spänn bakom högtalare och under mattor och köpte mig själv en falafel med haloumi. sedan åt jag upp den.





tisdag 4 oktober 2011

ta kråksparken med en klackspark

ääääääuuurghh ibland ser det ut som att jag målade min första eyelinerlinje i förrgår. idag är det lite snett och vint och hattigt. försöker låta bli att bättra på för jag vet att det bara blir värre. sen har jag ju världens bästa vattenfasta håller-i-fem-dagar-eyliner från mac som bara går bort med deras superoljiga remover, och det är liksom ganska svår att finjustera med tops som man annars kan.
aja. ful som stryk är man ju inte direkt.




och några tänder

förresten så har min käke och ena nya visdomstand fuckat upp igen. aj aj vad ont det gööööör. vill inte gå till tandläkaren jävla skit. dyrt. fuck it.

morgonstund

hade ställt klockan på tio för att hinna dricka kaffe och ta det lite lugnt innan jobbet. vaknade tjugo över åtta och kunde inte somna om. så nu har haft en lång kaffefrukost och snart ska jag koka gröt. kan inte bestämma mig för om det ska bli manna eller havreryn. oj så svårt att välja mellan allt gott!
tills vidare sitter jag med hakan på knäet och surfar på internetz.



ciao!

måndag 3 oktober 2011

en söndag i oktober (vet att det rent tekniskt är måndag nu men det har bara varit måndag i fyra timmar och det mesta nedan inträffade innan kl tolv)

efter nudlarna cyklade jag till kirseberg och sa hejdå till lilla familjen örtman för att dom ska fara till indien på tisdag. fick en massa pussar av vega + maxine. maxine stannar ju i malmö förstås men hon pussades ändå, som vanligt. hundpuss.
sen drack jag öl med maja.
sen åt jag för dyr mat.
sen chattade jag lite.
sen cyklade jag ut till heleneholm och spelade brädspel med johan på jobbet i några timmar. kom just hem. malmö doftar av blöta höstlöv inatt, det är jättefint. på cykelvägen vid södervärn är det fullt av röda stjärnor. jag kände att de matchar min svarta manchesterjacka. ganska tjusiga stjärnor. och en helt okej söndag.


söndag 2 oktober 2011

kanske tänker jag helt fel nu men jag tänker det och måste outa.

en vän till mig facebooklänkade en video från årets idol, en tjej som sjöng en raspig och nedtonad version av outcast's hey ya. och jag tänker; är inte det uttjatat? trött? att göra peppiga låtar till ballader med en sensuell, småraspig stämma. älskar hey ya, tycker det är en så jävla bra låt. och den här tjejen gör en jättefin cover, det tycker jag också, men alltså va fan. för mig är det tråkigt. och trött. trött som i trött-t.


har ingen tv, har inte sett tex idol på flera år. kanske det är det som gäller. vet inte. men jag gillart inte!

frukostnudlar

avast!


avast har fått nippran och blockerar grejer hit och dit. inget störigt i sig, men varje jävla gång kommer den här rutan upp och så låter det KLONK KLONK KLONK. och jag måste klicka på krysset. varannan minut, minst! helvete. det var nästan roligare utan internet.

lördag 1 oktober 2011

2oo

hej bloggen, det här är inlägg nummer 200. jag har inte haft internet på en vecka, det har varit tomt och konstigt. nu har jag internet igen, men det känns som en ganska temporär grej. vi får helt enkelt se. jag har i alla fall jobbat varje dag den här veckan, + jag ska jobba tjugo timmar i helgen. ska se om jag kanske inte kan byta bort mitt pass på måndag för jag tänker att jag kommer vara trött då. jag är trött nu. och sugen på gröt. har bara en liten skvätt mjölk till kaffet. och det ska jag fixa nu. kaffefrukost.


typ såhär.



EDIT: mjölken var sur! :( så nu dricker jag te. och äter gröt. och ser på full metal alchemist.



fan vad fint väder det är ute! solen skiner på mig inomhus. men jag orkar inte gå ut och sen ska jag jobba ändå. hoppas nån annan gör nåt soligt och trevligt idag. jag skiter i't. det här har varit en jävla pissvecka och en jävligt bra vecka. det tål att sitta inne och tänkas på.